maanantai 30. toukokuuta 2011

Kynsien viilaus ja kynsinauhat

Jo pelkästään kynsien muoto ja kynsinauhijen työntäminen sivuun saa kynnen näyttämään pidemmältä ja siistimmältä.
Kynsien lyhentäminen ja muotoilu kannattaa aina tehdä kynsiviilalla. Kynsisaksien ja muiden kynsienleikkuu tavaroiden käyttö ei ole kannattavaa, sillä kynsi saattaa irrota kynsipedistään.

Kynsien viilaus tapahtuu aina yksisuuntaisesti, se aloitetaan kynnen ulkoreunalta ja jatketaan kohti keskiosaa. Kynsiviilaa ei tarvitse painaa kovasti. Rikkimennyt tai kulunut kynsi kannattaa mahdollisimman pian viilata takas muotoonsa, muuten kynsi helposti repeytyy ja tarttuu ärsyttävästi vaatteisiin.
 Kynsien viilauksen jälkeen, silloin tällöin kannattaa käyttää 'taikaviilaa' joka kiillottaa kynnen pintaa ja hioo sitä. Se kuluttaa jonkin verran kynnen luonnollista pintaa joten kovin usein ei kannata sitä tehdä (n. 1-2 kertaa kuukaudessa viilauksen jälkeen.) Ite tykkään viilata kynnen kärjet suhteellisen suoriksi, näyttää mun mielestä parhaimmalta. Parhainta on käyttää lasiviilaa.

Viilauksen jälkeen kannatta irrottaa kynnen pinnasta siihen kiinnittyneet kynsinauhat, apuna siihen voi käyttää puista manikyyritikkua. Helpompaa irrottaa kynsinauhat on kun kastelee ne sitä ennen kynsivedellä tai voidella jollain kynsinauhavoiteella joka pehmentää ihon kynsinauhat.
Kynsinauhat työnnetään vähitellen sivuun hellävaraisesti manikyyritikun avulla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä :)

    VastaaPoista
  2. Täältä saa hyödyllisiä arkivinkkejä. ;D

    VastaaPoista